Humidor, rezalnik in ostali pripomočki za Cigare

Cigar Shop poleg pestrega nabora cigar   nudi tudi  bogato ponudbo humidorjev, rezalnikov, pepelnikov, vžigalnikov in vseh drugih pomembnih pripomočkov 

Ne glede na to ali ste začetnik ali izkušeni veteran pri kajenju cigar – uporaba pripomočkov za cigare je bistvenega pomena za kakovostno izkušnjo te razvade.

 

V Cigar Lounge Bar-u se nenehno trudimo nuditi raznolik nabor različnih pripomočkov za cigare. V ponudbo vključujemo veliko novosti, ki so na voljo do prodaje zalog.

Rezalnik za cigare

Rezalniki za cigare so zasnovani tako, da je rez cigare čist in gladek, kar omogoča, da cigara enakomerno gori, dim pa se gladko vleče.

Uporaba navadnih nožev ali škarij se odsvetuje, saj lahko poškodujejo ali raztrgajo konec cigare, kar po navadi vodi do tega, da se cigara odvije, kar pa jo naredi neuporabno. Obstajajo 3 vrste rezalnikov za cigare. Pri izbiri pravega rezalnika za vas, vam bo svetovalo naše osebje v Cigar Lounge Bar-u.

Vžigalnik za Cigare

Eden najbolj priljubljenih vrst vžigalnikov za kadilce cigar je brener vžigalnik (ang. brenner). S hitrim, enostavnim in močnim plamenom, bo brener odličen način za prižiganje vaše cigare, ki bo zagotovil enakomerno gorenje. Visoko zmogljivi brenerji so narejeni z enojnim, dvojnim in trojnim plamenom za večjo odpornost proti vetru.

Humidor

Zakaj / Kdaj potrebujem humidor?

Kadar najdete cigaro, ki vam je tako všeč, da kupite celo škatlo, je tudi čas, da kupite humidor. Če cigare hranite več kot nekaj dni, preden jih pokadite, je humidor bistvenega pomena, da ohranja njihovo svežino. Cigare je potrebno hraniti na 70 % vlažnosti, sicer se v nasprotnem primeru izsušijo.

Kaj je humidor?

Humidor ohranja vaše cigare na primerni vlažnosti, da ostanejo sveže, dokler jih niste pripravljeni pokaditi. Humidor je škatla iz cedra, ali pa je le delno obložena s cedro.  Humidorji običajno držijo 10, 25, 50, 75, 100 cigar ali več. Razlikujejo se po ceni glede na znamko, velikost in materiale, iz katerih so izdelani.

Pripomočki za humidor

Humidor sam dejansko potrebuje nekaj lastnih pripomočkov, da bo lahko deloval v celoti:

  • Hidrometer – meri nivo vlažnosti
  • Vlažilnik – vir vlaženja zraka v notranjosti

Pepelnik za Cigare

Ker je kajenje cigar dolgotrajni proces, med katerim se cigaro pogosto odloži in se pepela ne otrese, je primeren pepelnik nujen pripomoček te razvade. Pepelniki za cigare imajo globoko posodo, da lahko držijo veliko pepela gorečih cigar. Pepelniki za cigare imajo tudi držala, kamor lahko med kajenjem odložite cigaro, brez skrbi, da se bo odkotalila z roba.

PRODAJA in IZDAJA cigar ter pripomočkov je mogoča zgolj v naši poslovalnici na Grški ulici 13, 1000 Ljubljana.

Skladno z določbami 5. odst. 30. člena veljavnega Zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov (ZOUTPI) je prepovedano dajanje na trg tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov preko interneta, telekomunikacij ali katere koli druge razvijajoče se tehnologije, v posledici česar vas obveščamo, da Cigar Lounge Bar d.o.o. skladno z veljavnimi predpisi tovrstne izdelke prodaja in izdaja zgolj v poslovalnici.